Kako ojačati imunitet deteta?

04/09/2018 15:21

Kako ojačati imunitet deteta?

Jesen i početak školske godine često predstavlja i početak sezone prehlada i virusa. 

Najbolje je na vreme početi sa prevencijom i konzumacijom vitamina, koji su najbolji saveznici.

Pravilna ishrana bogata vitaminima

Današnja deca uglavnom konzumiraju veliku količinu masti, grickalica, slatkiša i gaziranih napitaka, koje dovode do slabljenja imuniteta.

Umesto prihvatanja perioda prehlada, koji je uglavnom nezaobilazan s jeseni i s početkom školske godine, uvedite odgovarajući unos vitamina C, koji će pripremiti dete i vas za borbu protiv virusa.

Vitamin C je neophodan ljudskom organizmu kako bi zdravo funkcionisao. Poznat je kao askorbinska kiselina.

On ne samo da jača imuni sistem, već je neophodan za elastičnost kože, zdrave zube i zdrave kosti. Utiče na proizvodnju hormona sreće i na dobro raspoloženje.

Sprečava oštećenja koja prouzrokuju slobodni radikali i neutralizuje uh. Smatra se jednim od najvažnijih antioksidansa u telu.
Dnevni unos vitamina C se preporučuje u zavisnosti od uzrasta i pola.

Vitamin C se nalazi u voću i povrću koje svakodnevno konzumiramo, a ukoliko su količine premale, organizam zahteva dodatnu suplementaciju.

Dostupan je bez recepta u obliku tableta, šumećih tableta ili praha, a koristi se i u prehrambenoj industriji kao aditiv.

Vrlo visoke doze mogu izazvati prolazne probavne tegobe. Kako ne postoje dokazane činjenice o koristi unosa prevelike količine ovog vitamina, nema smisla preterivati sa istim.

04/09/2018 15:21

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments