Kako protiv naglih promena raspoloženja u trudnoći?

09/05/2018 15:04

Kako protiv naglih promena raspoloženja u trudnoći?

Drugo stanje govori samo za sebe. Žene u toku trudnoće doživljavaju česte promene raspoloženja. Način na koji možete poboljšati raspoloženje i smiriti “poludele” hormone, jeste vežbanjem. 

Lagane vežbe, poboljšaće san i na taj način omogućiti preko potreban odmor. Nakon jutarnjih mučnina, slede promene raspoloženja, koje dovode do ludila, kako trudnica, tako i njihovu okolinu. Zahvaljujuću laganim fizičkim aktivnostima, promene raspoloženja biće blaže.

Pogledajte i : Fitnes u trudnoći: Najbolje vežbe za trudnice

U toku trudnoće, prepliću se trenuci sreće, tuge, razdražljivosti i nervoze. Ove promene postaće normalne nakon nekoliko nedelja. Stručnjaci savetuju opuštanje, jer protiv hormona se ne možete boriti. Sve će doći na svoje mesto u pravom trenutku.

Pogledajte i : Joga u trudnoći

Loše strane u ovom periodu trudnoće jesu momenti kada se čini da emocionalna nestabilnost i neodlučnost traju čitavu večnost. Pozitivna strana je brzo privikavanje partnera na nastalu situaciju i saosećanje ostalih trudnica i žena koje su majke.

Pogledajte i: Trening za trudnice:Prvi, drugi i treći trimestar

Krivac za promene raspoloženja je odnos nivoa estrogena i progesterona, sa kojima se telo susreće u toku trudnoće. Hormonske promene, one značajnije, utiču na to kako mozak reaguje na signale o raspoloženju i kako ih reguliše. Stručnjaci savetuju što više fizičke aktivnosti u toku trudnoće. Pronađite vežbe koje vam najviše odgovaraju i praktikujte ih svakodnevno ili nekoliko puta sedmično.

09/05/2018 15:04

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments