Kombinacija meda i cimeta leči preko 20 oboljenja!

09/04/2020 14:35

Kombinacija meda i cimeta leči preko 20 oboljenja!

Još od davnina, med se koristio kao lek. Njegova blagotvorna dejstva po ljudsko zdravlje su stvarno neverovatna.

Kombinacija meda i cimeta je vekovima korišćena kao lek u kineskoj i indijskom tradicionalnoj medicini.

Ova dva sastojka zajedno su veoma korisni za lečenje mnogobrojnih bolesti.

Med sadrži glukozu, fruktozu, preko 11 vrsta vitamina, 30 vrsta minerala i oligoelemenata, 19 vrsta aminokiselina I enzime.

Od najvažnijih vitamina, tu su oni iz grupe B, kao što su B1, B2, B3, B5, B6, vitamin C, H i P. Od minerala i oligoelemenata u medu se, između ostalog, nalaze: kalcijum, bakar, gvožđe, magnezijum, mangan, fosfor, kalijum, natrijum i cink.

Cimet je bio poznat još u Mesopotamiji po svojim lekovitim svojstvima, a u današnjem vremenu ovaj sastojak ima široku upotrebu u narodnoj medicini. On sadrži kalcijum, hrom, bakar, jod, mangan, fosfor, kalijum, cink, vitamin A, B1, B2 i C.

Med sa cimetom se koristi za eliminaciju viška kilograma. Na dve kašičice meda se dodaje jedna cimeta i ovo se promeša. Polovina mešavine se uzima ujutru na prazan stomak (idealno bi bilo sa mlakom limunadom), a druga polovina uveče, pre spavanja.

Ova mešavina, takođe, snižava holesterol, dobra je za prevenciju infarkta, ublažava dispneju, jača srce, smanjuje puls, reguliše krvni pritisak i vraća elastičnost krvnih sudova. Zbog ovih karakteristika se preporučuje kardiovaskularnim bolesnicima.

Pošto ova kombinacija povećava vitalnost organizma, idealna je kod slučajeva hroničnog umora. Osobe u godinama će uočiti poboljšanje memorije, ako koriste med i cimet. Pored toga, postoji mogućnost da im se poboljša i pokretljivost.

Na ovaj način ćete ojačati i svoj imuni sistem. U slučajevima prehlade ili gripe se preporučuje uzimanje tri puta dnevno.

Ova mešavina je dobra i u slučajevima infekcije, zubobolje ili problema sa želucem.

09/04/2020 14:35

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments