5 saveta kada prvi put ostavite bebu da prespava bez vas

15/04/2019 12:45

5 saveta kada prvi put ostavite bebu da prespava bez vas

Postoje majke koje nikada nisu provele noć bez svoje bebe, ali većini je potrebno to vreme, bilo zbog posla, privatnih obaveza ili pak odmora.

Ne postoji ispravan odgovor da li je u redu ostaviti bebu da prespava bez vas, ali kada je u pitanju odvajanje, postoji nekoliko saveta kojih bi trebalo da se pridržavate.

Odvajane od bebe: Saveti

1. Ukoliko će vašu bebu čuvati bebisiterka, neka ona dođe kod vas. Tako ćete izbeći paniku oko pakovanja, a beba će biti u poznatom okruženju.
2. Ipak, savet je da radije bebu ostavite na čuvanje bakama, dekama, tetki, strini… Bilo kom članu porodice u kojeg u potpunosti imate poverenja.
3. Zapišite sve bitne stavke: šta beba i kada jede, koju igračku voli… sve o bebinoj rutini na koju je navikla. Takođe, ostavite broj telefona vas i vašeg partnera, kao i broj telefona osobe kod koje idete ili pak hotela, ukoliko idete na poslovni put.
4. Ostavite predmet koji će bebi pružiti sigurnost, kao što je vaša majica koja miriše na vas. To prema istraživanjima smiruje bebu.
5. Na kraju, nemojte da osećate grižu savesti. Vaš život se ne završava kada postanete roditelji i u redu je da ostavite bebu na čuvanje ponekad.

15/04/2019 12:45

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments