Sprečite osip od vrućine kod beba

23/07/2022 10:20

Sprečite osip od vrućine kod beba

Leto i visoke temperature donose brojne probleme kako roditeljima, tako i bebama, a jedna od najneprijatnijih svakako je osip. Evo kako da ga sprečite.

Osip od vrućine

  1. Tokom letnjih meseci bebu oblačite u udobnu pamučnu garderobu koja nije previše uska, posebno ako živite u mestima gde je pojačana vlažnost vazduha. Birajte garderobu od isključivo prirodnih materijala.
  2. Na mestima gde se beba najviše znoji četkicom za šminku možete naneti tanak sloj kukuruznog skroba koji će upiti višak znoja, ali se bebi puder ne preporučuje. Isto tako izbegavajte palstične gaćice koje se oblače preko pelena jer se ispod njih bebina guza jače znoji.
  3. Kad držite bebu nemojte nositi tvrde tkanine koje bi mogle iritirati bebinu kožu, neka i vaša odeća bude napravljena od prirodnih materijala.
  4. Tokom veoma toplih dana, bebu ne izvodite napolje kad je sunce najjače u periodu od 10-16 časova, neka bude u kući u rashlađenim prostorijama i redovno proveravajte da li joj je previše vruće i češće je dojite nego obično da ne bi došlo do dehidracije.
  5. Ako niste sto odsto sigurni da vaša beba ima osip od vrućine bilo bi dobro da posetite lekara. Ova vrsta osipa obično nestaje sama od sebe nakon 2-3 dana i nema nikakve propratne simptome i zato ako beba dobije temperaturu, a osip traje nešto duže obavezno se javite pedijatru.

Izvor: mamaibeba.com

23/07/2022 10:20

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments