Sve što treba da znate o trudnoći i prehladi!

09/01/2019 15:33

Sve što treba da znate o trudnoći i prehladi!

Dok je žena u drugom stanju, sve što joj se dešava, utiče ne samo na njeno telo, već i na bebu u stomaku. Zato je i lečenje od prehlade i gripa komplikovanije.

Trudnoća i prehlada

Pre trudnoće, sigurno ste se lečili antibioticima, sirupima za kašalj, pastelama i brojnim drugim pomoćnim sredstvima. Međutim, važno je napomenuti da brojni medikamenti ne smeju da se koriste tokom trudnoće. Pod uslovom da ne prekoračite propisanu dozu, upotreba paracetamola u trudnoći smatra se bezbednom.

Pogledajte još: Hrana za jak imunitet beba i dece

Brojne vrste antibiotika nisu bezbedne za upotrebu u trudnoći. Tako na primer tetraciklin, eritromicin, streptomicin i kvinolon treba izbegavati jer mogu da uzrokuju brojne štetne posledice po plod. Štetne posledice penicilina i amoksicilina, nisu poznate, pa se zato ovi lekovi najčešće i prepisuju tokom trudnoće.

Pogledajte još: Prirodni sirup za kašalj

Ukoliko ste u drugom stanju, a “zaradite” prehladu, ne uzimajte lekove na svoju ruku. Radije se okrenite alternativnim načinima lečenja. Pored unosa dosta vitamina, kroz namirnice, pijte dosta vode i nezaslađene blage čajeve, poput kamilice i nane. Potrudite se da što više odmarate, a kašalj lečite medom.

Ukoliko se simptomi pogoršaju, dobijete povišenu temperaturu, dijareju ili groznicu, obavezno idite kod lekara.

09/01/2019 15:33

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments