Roditelji do bržeg i lakšeg ostvarivanja prava preko sistema „E-beba 2“

08/02/2019 14:02

Roditelji do bržeg i lakšeg ostvarivanja prava preko sistema „E-beba 2“

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i ministri Zoran Đorđević, Zlatibor Lončar i Slavica Đukić Dejanović posetili su državni Data centar povodom završetka projekta „Bebo dobro došla na svet“, gde je predstavljen i novi sistem „E – beba 2“.

Ministar Đorđević istakao je da projekat „Bebo dobro došla na svet“, kao i novi sistem „E – beba 2“ predstavlja veliki projekat koji sprovodi Vlada Srbije, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Kancelarija za informacioni tehnologije i elektronsku upravu u cilju lakšeg ostvarivanja prava svih naših građana.

Kako je naveo, ovakav sistem skratiće vreme provedeno na šalterima i ukloniti sve administrativne poteškoće koje su do sada postojale. Pored prijave, sada će se digitalnim putem brže i lakše podnositi prijave za ostvarivanje roditeljskog dodatka, što će mnogim budućim roditeljima biti od velikog značaja.

„Verujem da ćemo ovaj sistem još više unaprediti i da će on biti samo deo velikog sistema i procesa digitalizacije koji radimo. Želimo da naši građani budu zadovoljni i da im ova usluga omogući sve ono što očekuju od Vlade Srbije, a to je da ona bude odgovorna prema njima stvarajući im lakše načine za ostvarivanje prava“, rekao je Đorđević.

Ministar je istakao da su ministarstva svoj Data centar premestili u E – upravu i da se nada da će i drugi državni organi slediti taj primer kako bi jednog dana Srbija imala Data centar koji će funkcionisati na nivou cele države.

08/02/2019 14:02

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments