Čaj od bosiljka leči desetine oboljenja

14/03/2020 13:35

Čaj od bosiljka leči desetine oboljenja

Čaj od bosiljka su koristili još feničani, koji su mu pripisivali mnogobrojna magična svojstva.

Čaj se priprema tako što kašičicu sušenog bosiljka prelijete šoljom vrele vode i sačekate da odstoji 15 minuta, a zatim procedite. Možete ga zasladiti medom ako želite. Čaj se preporučuje kod grčeva u stomaku, urinarnih infekcija, glavobolja, laringitisa, upale grla, gripa, povraćanja i prehlade. Za bolove u grlu ne treba piti vreo čaj, zbog toga što ćete tako još više iziritirati grlo i odužiti oporavak.

Bosiljak jača imuni sistem, reguliše rad endokrinih žlezda i metabolizam ćelija. Možemo ga koristiti i da bismo imali više energije i kao antidepresiv.

Da biste sprečili prevremeno starenje pijte hladan čaj, najmanje dva meseca. Preporučeno je da pijete od 2 do 4 šolje dnevno. 

Ovaj čaj možete piti i za oporavak želuca nakon obilnog obroka.

Ako se pije svakodnevno, pomaže kod lečenja glavobolja, problemima sa crevima i čira na želucu. Bosiljak leči preko 40 oboljenja

Evo još nekih benefita od korišćenja bosiljka:

  • Podstiče laktaciju – Bosiljak stimuliše rad mlečnih žlezda kod žena koje doje. Napitak napravite tako što ćete šaku sušenog bosiljka preliti sa 250 ml vode, a zatim to prokuvati (voda neka kuva 2 minuta), potom ostaviti da odstoji pet minuta i zatim procediti. Preporučuju se dve šolje dnevno.
  • Ovaj napitak je preporučljiv i kod upale grla i angine.
  • Preporučuje se kod andropauze – Zahvaljujući svom neverovatnom efektu na endokrine žlezde, bosiljak se smatra eliksirom mladosti. Preporučuje se za prevenciju prevremenog starenja, kod menopauze, andopauze, frigidnosti I sterilnosti.
  • Sirup od bosiljka je jedno od najboljih sredstava za čišćenje creva, dok je sok od svežeg bosiljka idealna zamena za kapi za uši, koja ublažava bol.
14/03/2020 13:35

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments