Supermama: Pronađite svoju strategiju za umanjenje stresa

07/02/2018 12:45

Supermama: Pronađite svoju strategiju za umanjenje stresa

Bilo da ste majka novorođenčeta, osnovca, srednjoškolca ili pak brucoša, svako dečje doba donosi sa sobom roditeljske brige. U nastavku saznajte kako da umanjite stres.

Svako drugačije doživljava stres i nosi se sa njim. Bilo kako bilo, važno je znati da nervoza i hroničan stres negativno utiču na naše fizičko i mentalno zdravlje. U nastavku nađite svoju strategiju kojom ćete stres svesti na minimum.

Strategije za umanjenje stresa

  • Razumite kako doživljavate stres- kako se osećate kada ste pod tenzijom, kako se ponašate i šta u tim trenucima osećate? Tako ćete lakše naći mehanizam koji će vam pomoći da se opustite.
  • Identifikujte okidače stresa– razmislite šta izaziva nervozu kod vas i pokušajte da te okidače uklonite ili svedete na minimum.
  • Kako se nosite sa stresom? Pored toga što je važno da identifikujete kako se osećate kada ste pod tenzijom, važno je znati i kako se nosite pod prevelikom količinom stresa. Da li plačete, besnite, agresivni ste ili postajete depresivni?
  • Zdravi načini upravljanja stresom– prihvatite podršku i pomoć najbližih kada vam je teško. Uz to, pokušajte da imate kvalitetniji san i da se češće bavite fizičkom aktivnošću. Idite korak po korak, jer je promena veoma teška ali dostižna.
  • Pomoć stručnjaka– na kraju, ukoliko ništa drugo ne pomogne, nemojte da se plašite da potražite stručnu pomoć psihoterapeuta.

 

 

07/02/2018 12:45

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments