Zašto je čaj od đumbira dobar?
Povezane objave
Đumbir predstavlja jedan od najčešće korišćenih i najrasprostranjenijih začina. Njegova neobična aroma i jak, gorak ukus, prepoznatljivi su širom sveta.
Biljka đumbir bogata je mnogim svojstvima koja pozitivno utiču na zdravlje, te stručnjaci savetuju što češću upotrebu.
Čaj od đumbira je veoma lekovit
Ukus đumbira je intenzivan i gorak, i on preovladava u azijskoj kuhinji.
Istraživanja su pokazala da je đumbir idealan kao lek. Naime, bogat je antimikrobnim, antikancerogenim i protivupalnim dejstvom. Takođe, ne sadrži toksine.
Međutim, lekari ne preporučuju čestu konzumaciju ovog čaja tokom trudnoće.
Reč je o jednom od najzdravijih napitaka za pročišćavanje organizma.
Naime, čaj od đumbira uklanja toksine iz tela i utiče na izbalansiran organizam.
Ukoliko konzumirate ovaj čaj smanjiće se želja za slatkim i slanim namirnicama.
Priprema čaja
Za pripremu čaja potrebno vam je: komad đumbira sa korom, vrela voda, po želji med ili limun.
Izrendajte đumbir, toliko da vam količina začina ispuni kašičicu. Zatim sipajte u šolju i prelijte vrelom vodom. Ostavite po strani, da odstoji dva minuta.
Čaj procedite i pustite da se zaostali komadići đumbira slegnu na dno šolje.
U napitak možete dodati med ili limun, kako biste ublažili ukus i pojačali lekovitost.
Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*