Kada dete treba da dobije mobilni telefon?

12/04/2019 12:07

Kada dete treba da dobije mobilni telefon?

Ne tako davno, posedovanje mobilnog telefona smatrano je ekstravagantnim potezom, a 2004. godine, svega 18% dvanaestogodišnjaka imalo je mobilni telefon.

Naravno, statistike su se promenile, a danas oko 60% dvanaestogodišnjaka poseduje mobilni, dok je taj broj mnogo veći kod onih starijih. A kada je zapravo pravo vreme da dete dobije svoj prvi mobilni telefon?

Stručnjaci su podeljeni po ovom mišljenju. Smatraju da je svako dete različito, a da odluka roditelja mora biti potkovana “za” i “protiv” stavkama.

Benefiti posedovanja mobilnog telefona

Najbitniji benefit svakako je što ćete uvek moći da proverite gde je vaše dete, Kada dođe do kašnjenja, bilo da je u pitanju prevoz ili pak produžena nastava u školi, dete jednostavnom SMS porukom može da vam javi gde je i zašto kasni.

Mane posedovanja mobilnog telefona

Pored zračenja, koje je dokazano da loše utiče na zdravlje, deca koja imaju mobilni telefon remete svoj san i ostaju duže budna tokom noći.

Ukoliko se odlučite da obezbedite svom detetu prvi mobilni telefon, imajte na umu bezbednost. Pratite korišćenje, naročito kada su u pitanju društvene mreže. I skrenite detetu pažnju na sve opasnosti koje vrebaju na samom internetu.

 

12/04/2019 12:07

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments