Kako i zašto urediti radni prostor za školarca?

07/02/2018 12:33

Kako i zašto urediti radni prostor za školarca?

Utemeljivanje dobrih navika kada su domaći zadaci i učenje u pitanju osnova su za dalje školovanje. Radni prostor je ključan kada je uspeh u pitanju, a u nastavku saznajte kako ga pravilno urediti.

Rutina

Veoma je važno da sa detetom utvrdite rutinu učenja i rešavanja domaćih zadataka. Deca od prvog do trećeg razreda najbolje funkcionišu kada znaju šta se od njih očekuje. Dogovorite se sa detetom koji deo dana će biti vreme za učenje i pridržavajte se ovog plana.

Prostor

Da se deca pitaju, učili bi i radili zadatke u ležećem položaju u dnevnoj sobi. Međutim, ovo može biti kontraproduktivno. Dete mora da nauči da svaki deo doma ima svoju funkciju i potreban je prostor za odrađivanje školskih obaveza.

Uređenje

Prostor u kojem će dete učiti treba da bude svetlo, čisto i bez distrakcija. Nepotrebne knjige i sveske sklonite na police ili u ladice. Isključite televizor i bilo koji drugi izvor buke. Neka vreme za učenje bude vreme za učenje. Neka na stolu, pri ruci budu sve neophodne stvari, kao što su olovke, lenjiri, šestar i sl.

07/02/2018 12:33

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments