Napitak koji volimo i koji nas voli!

24/08/2020 13:06

Napitak koji volimo i koji nas voli!

Kafa je dugo bila muško piće dok je ženama više priličilo da piju čaj ili topao kakao. No ovaj put nas ne zanima istorija već benefit kako bi mogli da sami sebi opravdamo ispravnost želje i ljubavi prema ovom omiljenom napitku.

Kafa je jedan od omiljenih napitaka, koji čak i u Velikoj Britaniji parira neizbežnom čaju. Doza ovog voljenog napitka donosi neočekivane benefite za organizam, zbog kojih ćete kafu voleti još više.

Dokazano, kafa pomaže kod topljenja masnih naslaga, prema studiji Nort Vestern univerziteta – aktivira deo mozga koji smanjuje glad i apetit, te spontano dovodi do gubitka kilograma.

Još jedna od mnogih prednosti kafe je i to što deluje kao lek protiv bolova, naročito kod osoba koje imaju problema sa spavanjem. Manjak sna povećava osetljivost na bol, ali kafa aktivira lučenje dopamina u mozgu, što utiče na znatno smanjenje bola.

Nutrijenti  kojim kafa obiluje (magnezijum, niacin, riboflavin, pantotenska kiselina, mangan i kalijum) – predstavljaju dodatni razlog da ne propustite dnevnu dozu kofeina.

Razbimo još jednu od zabluda da se od kafe ne spava i da diže pritisak – splet minerala, može da se poigra sa pritiskom i deluje na „busnost“ ali kafa je dobar diuretik i pomaže izbacivanje viška vode iz organizma pa samim tim može i smanjiti pritisak koji je često posledica a i uzrok nakupljanja viška vode.

Uživajte u svojoj kafi mirne savesti!

24/08/2020 13:06

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments